Home Donkere dagen, meer kans op inbraak …

Donkere dagen, meer kans op inbraak …

De dagen worden al een tijdje korter, de duisternis valt dus sneller in. Het moment voor inbrekers om hun slag te slaan. Zowel in winkels als bij bedrijven en particuliere woningen stijgt het aantal inbraken wanneer de nachten langer worden. Volgens de cijfers van de Vlaamse Overheid ligt het aantal inbraakpogingen bij bedrijven in de winter toch al snel 20% hoger dan in de rest van het jaar. Gelukkig zijn er heel wat manieren om mensen met slechte bedoelingen, toch een halt toe te roepen.

Laat inbrekers niet dichtbij komen

De meest efficiënte manier om inbrekers te stoppen? Ze tijdig detecteren! Met een goed afgestelde perimeterbeveiliging merk je ze al op als ze nog maar in de buurt van je winkel of pand komen. Het vormt als aanvulling op je alarm- en/of camerasysteem, de perfecte eerste barrière. Tal van detectietoepassingen zijn mogelijk en bij Spider Security denken we graag mee over de meest optimale manier van instellen.

In grote lijnen zijn er 3 verschillende toepassingen die we veelvuldig en met succes inzetten:

1. Bewegingsmelders
De sensoren detecteren beweging en zenden een signaal naar een alarm. Er zijn zowel infraroodsensoren en microgolfdetectoren. Met de dual technology detector combineer je beide voor een optimaal resultaat.

2. Glasbreukdetectoren
Het geluid van brekend glas maakt lawaai, dat feilloos gedetecteerd wordt door deze sectoren. Er zijn zowel passieve als actieve glasbreukdetectoren.

3. Magneetcontacten
Deze geven een signaal wanneer er een raam, deur, poort, … wordt geopend.

Camerabewaking als basis

Ook tijdens de meest donkere nachten, zorgt een adequate camerabewaking voor de nodige zekerheid. Vandaag de dag kun je de beelden zelfs in realtime bekijken op je smartphone en alles wordt feilloos opgenomen. Nog een stapje verder gaan? Zelfs thermische camera’s, videoanalyse, gezichtsherkenning en meer zijn mogelijk. Specifieke wensen? We bespreken ze graag met jou. Uiteraard is een koppeling met een alarmcentrale steeds mogelijk. 

Tijdig alarmeren

Reken maar dat een alarmsignaal vandaag de dag ook nog altijd afschrikt. Binnen- en buitensirenes zijn dus zeker geen overbodige luxe. 

Wil je helemaal zeker zijn, sluit dan een overeenkomst af met een erkende alarmcentrale. Deze is 24/7 bemand en staat klaar om snel te schakelen. De alarmcentrale kan afhankelijk van de signalen die het krijgt de situatie goed inschatten en neemt onmiddellijk contact op met de politie wanneer nodig. Spider Security helpt je er graag mee verder.

Spider Security garandeert een professionele beveiligingsinstallatie

Je waardevolle bezittingen die wil je toch optimaal beschermen? Wij werken als erkend beveiligingsinstallateur met kwalitatieve materialen en zorgen voor een waterdichte beveiliging. Vooraf luisteren we naar de noden, schatten we de situatie in en geven we advies op maat. Onze adviseurs denken met je mee en komen met een voorstel op maat. Een vrijblijvende afspraak? Contacteer ons en we zijn al onderweg.