Home Donkere dagen op komst? Deze tips houden ongewenste duistere figuren buiten.

Donkere dagen op komst? Deze tips houden ongewenste duistere figuren buiten.

De herfstdagen zijn voor veel mensen dé aanleiding om zorgeloos te cocoonen bij het gezellige licht van kaarsen of de open haard. Maar helaas biedt het sneller en langer donker worden ook extra speelruimte voor slechte bedoelingen zoals inbraak, diefstal en beschadigingen. Gelukkig zijn er heel wat technologische nieuwigheden die altijd een oogje in het zeil houden, zelfs wanneer het pikdonker is. Voorkomen of afschrikken: jij kan altijd gerust zijn.

Houd inbrekers op afstand met perimeterbeveiliging

De beste manier om te vermijden dat inbrekers je gebouw binnendringen, is ervoor te zorgen dat ze nooit onopgemerkt in de buurt komen. Want ook al voorkomt je alarmsysteem een eventuele diefstal, de schade blijft wel mogelijk. Perimeterbeveiliging rondom je huis of kantoor is een perfecte aanvulling van een alarm- of camerasysteem en combineert verschillende detectietoepassingen op maat van je behoeften en budget.

Beam-sensoren

Deze bewegingsmelders sturen een straal uit die vanop afstand beweging detecteert en een draadloos signaal verzendt naar een bel of alarm binnen. Afhankelijk van de gebruikte technologie, kan je kiezen uit:

  • een warmtegevoelige Passief InfraRoodsensor (PIR);
  • een Microgolf Detector die werkt met frequentiegevoelige elektromagnetische golven;
  • een Dual Technology Detector die beide technieken combineert voor een nog betere betrouwbaarheid.

Magneetcontacten

Magneetcontacten zijn een veilige en betaalbare aanvulling voor je alarmsysteem die een signaal ontlokken telkens er een raam, deur, luik, poort enz. opengaat.

Glasbreukdetectoren

Glasbreukdetectoren reageren op het geluid van ramen die barsten of ingeslagen worden. Een passieve glasbreukdetector zet trillingen om in een alarmsignaal. Een actieve glasbreukdetector stuurt een voortdurende trilling door een glasplaat die bij glasbreuk verstoord wordt. Deze verandering zal een alarm activeren.

Trildetectoren

Trildetectoren (seismische sensoren) registreren een storing bij trillingen (bv. boren); het breken van steen, hout of glas of het verplaatsen van voorwerpen. De detector zal op zijn beurt de waarneming doorgeven aan een centrale bewakingsunit die reageert met een alarmsignaal of -oproep.

Camerabewaking ziet alles

Met hoogwaardige camerabewaking heb je dag en nacht zicht op activiteiten in je omgeving. Je kan opnames altijd en overal volgen via smartphone of tablet (iOS of Android) en herbekijken via het opnametoestel van de installatie. De nieuwste technologieën maken het bovendien mogelijk om extra opties aan je camerabewaking toe te voegen: nummerplaat- of gezichtsherkenning, thermische camera’s, videoanalyse…

Een sirene schrikt af én verwittigt

Een sirene is meer dan een afschrikmiddel. Het is ook een belangrijk alarmsignaal voor de buren om aan te geven dat er iets niet pluis is in je gebouw. Bovendien bemoeilijkt het krachtige, zeer irritante geluid de werkzaamheden van inbrekers waardoor ze het sneller opgeven en de benen nemen. Daarom kies je het best voor een sirene binnen en buiten.

Waar let je op bij een buitensirene?
  1. De buitensirene is max. 3 minuten actief bij alarm, max. 8 minuten bij sabotage.
  2. Kies voor een zelfstandige voeding met oplaadbare batterij, zodat de sirene ook werkt als de stroomvoorziening is afgesloten.
  3. Hang de buitensirene goed zichtbaar als extra preventief afschrikmiddel.
  4. Zorg met een aanvullend knipperlicht voor nog meer impact voor je buitensirene.

De alarmcentrale waakt mee

Denk je aan beveiliging in en rond je gebouw, dan biedt een erkende alarmcentrale een 100% betrouwbare meerwaarde. Apps op je smartphone kunnen uitgeschakeld of ongezien blijven, maar een alarmcentrale reageert altijd gepast. Ben je niet thuis, lig je te slapen of moet je onder dwang je alarm uitschakelen: bij inbraak of onregelmatigheden krijgt de alarmcentrale meerdere meldingen binnen en verwittigt ze de politie onmiddellijk met een correcte inschatting van de situatie. Zo kan er snel en juist ingegrepen worden.

Laat je beveiliging plaatsen door een professionele firma

Apparatuur van hoge kwaliteit is doorslaggevend voor een efficiënte beveiliging, maar duidelijk en deskundig advies is minstens even belangrijk. Bij Spider Security kan je op beiden rekenen. Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis afspraak met onze adviseurs.